O kucharzeniu

kucharzenieKażdy powinien zadać sobie w życiu jedno bardzo ważne pytanie: „co mam ochotę dziś zjeść?” – a później to ugotować.

Blog ten powstał jako uzupełnienie mojej całkiem świeżej, bo zaledwie dwuletniej miłości do gotowania. Jest zbiorem przepisów na dania niedoskonałe, ale smaczne. Przede wszystkim ma być jednak inspiracją dla Was! Mieszajcie przepisy, próbujcie nowych smakowych połączeń, eksperymentujcie ze składnikami! Robiąc to wszystko pamiętajcie jednak o kilku podstawowych zasadach, którymi kieruję się i ja:

 

1. Jeśli coś nam nie wyszło, ale nadaje się do zjedzenia to znaczy, że wyszło.

2. Jeśli coś nam nie wyszło, ale nam smakuje to również znaczy, że wyszło.

3. Jeśli coś nam nie wyszło, ale nikt nie zauważył to… Tak, zgadliście – wyszło!

4. To, że nigdy czegoś nie robiliście nie oznacza, że tego nie umiecie.

5. To, że czegoś nie umiecie oznacza, że powinniście robić to częściej (i niech nikt Wam nie wmówi, że kurczak z ryżem piąty dzień z rzędu to zły pomysł).

6. Łatwiej dodać niż odjąć – doprawiajcie oszczędnie i stopniowo.

7. Gotujcie, gdy jesteście szczęśliwi, abyście później mieli czym zajadać smutki. 🙂

 

A teraz do dzieła! Nasze kuchnie nas potrzebują!

Podobają Ci się przepisy? Obserwuj bloga również na innych mediach lub udostępnij znajomym. :)

Facebook
Facebook
Google+
https://domowekucharzenie.pl/kucharzenie">
Twitter
Pinterest
Instagram